راه اندازی کسب و کار اینترنتی

توسعه و راه اندازی کسب و کار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی

توسعه و راه اندازی کسب و کار اینترنتی

در این وب سایت شما با نحوه راه اندازی کسب و کار اینترنتی آشنا خواهید شد

  • ۰
  • ۰

داستان‌سرایی یا همان Storytelling در وب و شبکه های اجتماعی ، ترکیبی است از هنر، احساسات و فناوری. قصه‌گوهای ماهر برای این که مخاطبان را سر شوق آورند و آنها را به شنیدن ماجرای خویش ترغیب کنند، از راهکارها و شیوه‌های خاصی بهره می‌برند. این یک روش نوین در شبکه های اجتماعی می باشد .

امروزه بازاریاب‌ها به خوبی دریافته اند که داستان‌گویی اهمیت بالایی در جذب مخاطبان آنلاین دارند، چرا که کسب‌وکارها با استفاده از بستر داستان‌ها می‌توانند بهتر، دقیق‌تر و به گونه‌ای شخصی‌تر باب تعامل را با کاربران بگشایند. آیا ما می‌توانیم در شبکه‌های اجتماعی نیز به سراغ داستان‌گویی برویم؟ آیا با توجه به این که پست‌های شبکه‌های اجتماعی باید کوتاه و در عین حال جذاب باشد، این امکان را داریم که در محفل‌های مجازی، راوی داستان خود باشیم و در این کار، موفق گردیم؟

پاسخ این است: آری، و البته این کار نیز مانند بسیاری از کارهای فنی دیگر، با ظرافت ها و اما و اگرهای خاصی همراه است.
اتفاقاً ما در این مطلب به دنبال ارائه راهکارهای عملی و جذاب برای داستان سرایی در شبکه‌های اجتماعی هستیم، به طوری که نه حوصله مخاطب سر برود و نه زمان و هزینه ما هیچ شود. ما در این مقاله به نحوه قصه گویی موفق در سه شبکه اجتماعی برتر اشاره می‌کنیم که عبارتند از فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر.

فیس‌بوک

شبکه اجتماعی فیس بوک

فیس بوک

از پست‌های بلند نترسید!

شرکت NPR با بررسی بیش از ۳۰۰۰ پست فیس‌بوکی خود به این نتیجه رسیده که پست‌های کوتاه‌تر (کمتر از ۱۲۰ کاراکتر) بیش از پست‌های بلند (بالاتر از ۲۸۰ کاراکتر) کلیک می‌خورد… ولی این همه ماجرا نیست! پست‌های طولانی‌تر یک سری کلیک‌خوری‌های دیگری دارند، مثل کلیک‌هایی که کاربران بر See More یا چیزی شبیه به آن می‌زنند. معمولاً See More در کنار پست‌های بلند فیس‌بوک ظاهر می‌شود. این بدان معناست که کاربران برای خواندن این مطالب به جای دیگری نمی‌روند.
صفحه فیس‌بوک Humans of New York یک مطالعه موردی جالب در این خصوص به شمار می‌رود. بسیاری از پست‌های آنها بلند و طولانی هستند و مردم برای مطالعه تمام مطلب باید بر See More کلیک کنند. اگر چه به نظر می‌رسد کسی حوصله خواندن این پست های بلند بالا را ندارد ولی آمار، از تعامل خوب خوانندگان با این مطالب در فیس‌بوک حکایت دارد. شاید یکی از دلایل این خرق عادت، آن باشد که Humans of New York داستان‌هایی زیبا، جذاب و حرفه‌ای را روایت می‌کند.

اگر می‌خواهید هوادارن فیس‌بوکی‌تان را به ماندن در همان صفحه تشویق کنید (به جای این که آنها را به سایت دیگری بفرستید)، بهتر است پست‎های طولانی بنویسید و به جای خلاصه‌نویسی یا اشاره به عنوان، کل مطلب را درج نمایید.

یک آلبوم عکس بسازید

یک عکس هزار واژه است و چند عکس چند هزار واژه! ساخت یک آلبوم عکس در شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک راه دیگری برای داستان‌سرایی است. این ابزار هنگامی مفید است که شما عکس‌های زیادی برای به اشتراک‌گذاری در اختیار داشته باشید. یک مزیت این کار آن است که هر وقت عکس جدیدی به آلبوم‌تان اضافه کنید، فیس‌بوک تمام آلبوم را در فید خبری خود re-share می‌نماید. همین قضیه احتمال بیشتر دیده شدن آلبوم را افزایش می‌دهد.

وقتی رویداد یا جشنی برگزار می‌کنید، عکس‌های زیادی بگیرید تا دست‌تان برای اجرای این ترفند پُر باشد.

ویدیوهای بلند بسازید

گاهی اوقات حتی عکس‌های آلبوم فیس‌بوک هم نمی‌تواند چاره درد ما برای داستان‌گویی باشد. در این مواقع ذهن‌ها به سمت ویدئوهای طولانی منحرف می‌شود! در فیس‌بوک یک ویدئو می‌تواند حداکثر ۱۲۰ دقیقه طول داشته باشد که این، برای داستان‌گویی بسیار عالی است.

اینستاگرام

پست گذاشتن در اینستاگرام

پست گذاشتن در اینستاگرام

از عکس‌های توضیح‌دار استفاده کنید

اینستاگرام حول محور عکس می‌چرخد و به همین دلیل واضح است که تهیه تصاویر باکیفیت بسیار مهم می‌باشد. درج توضیح برای این عکس‌ها می‌تواند معنی و روح بیشتری به پست‌ها ببخشد. Airbnb یکی از داستان‌گوهای جالب در اینستاگرام است زیرا آنها علاوه بر این که از تصاویر زیبا استفاده می‌کنند، از همین روش یعنی درج شرحی کوتاه برای هر عکس استفاده می‌نمایند.

دفعه بعد که عکسی را در اینستاگرام به اشتراک گذاشتید، یک داستان کوتاه سه خطی کنارش بچسبانید.

از یاد نبرید که درج شرح برای عکس‌ها حداکثر تا ۲۲۰۰ کاراکتر مجاز است. البته نوشتن کپشن‌های خوب در اینستاگرام فوت و فن‌هایی دارد که اینجا جایش نیست! شاید بعداً به آن اشاره کنیم.

پازلی کردن عکس‌ها

یک راه جالب دیگر برای جذاب کردن پروفایل و پست‌های‌تان در اینستاگرام، کنار هم قرار دادن چند عکس کوچک و خلق یک عکس بزرگ است. برای این کار می‌توانید از سه، شش یا نه عکس استفاده کنید. چنین عکس‌هایی معمولاً خیلی جذاب و خوش‌نما از کار در می‌آیند. شرکت هرشل ساپلای کو (Herschel Supply Co) اخیراً از این متد برای داستان‌گویی بصری در اینستاگرام بهره جسته و به این شیوه، جدیدترین کیف‌های دستی‌اش را تبلیغ می‌کند. ضمناً به یاد داشته باشید که اپلیکیشن Instagrids یک ابزار مناسب برای انجام این کار است.

از مطالب کاربران استفاده کنید

در دنیای امروز که خیلی ها از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند هنوز هم «محتوا پادشاهی می‌کند» مطالب تولید شده توسط کاربران یا اصطلاحاً user-generated content و به اختصار UGC، می‌تواند ترافیک پیج و سایت شما را افزایش دهد. شرکت Buffer با استفاده از این راهکار توانست در سال گذشته، تعداد کاربران صفحه اینستاگرامش را از ۴ هزار به ۲۰ هزار فالوور برساند.

فالوورهای‌تان را تشویق کنید که یک عکس با هشتگ برند شما در اینستاگرام پست کنند.

به سراغ ویدیوهای کوتاه یا بومرنگ بروید

بسیاری از شرکت‌ها از ویدئوهای اینستاگرام برای گفتن تاریخچه خود استفاده می‌کنند. بر خلاف ویدئوهای ۲۰ دقیقه‌ای فیس‌بوک، حداکثر مدت زمان ویدئوها در اینستاگرام ۶۰ ثانیه است.

یک ویدیویِ کوتاهِ ۳۰ یا ۶۰ ثانیه‌ای درست کنید و در آن تاریخچه کسب‌وکارتان را شرح دهید.

توییتر

تویتر

تویتر

طوفان به راه اندازید

آیا نمی‌توانید داستان‌تان را در یک توییت ۱۴۰ کاراکتری بیان کنید؟ بسیار خوب، از چند توییت استفاده کنید. طوفان توییتری (Tweetstorm) یک عمل جمعی برای جلب توجه مخاطبان به شمار می‌رود. طوفان توییتری در واقع مجموعه‌ای از توییت‌هایی با یک پیام خاص است که توسط هزاران کاربر در یک بازه زمانی مشخص ارسال می‌شود.

فراموش نکنید که این کار قدری دشوار است زیرا برای «ترند» شدن یک هشتگ، باید در مدت زمانی کوتاه، ده‌ها هزار توییت منتشر کرد.

یک Twitter Moment بسازید

Twitter Moment یا لحظه‌های توییتر قابلیت جدیدی است که بنا به گفته وبلاگ توییتر، راهکار خلاقانه‌ای است که مردم با آن می‌توانند داستان بگویند. Twitter Moment که مجموعه‌ای از توییت‌های انتخابی کاربر است مانند Tweetstorm می‌باشد ولی زیباتر و تعامل‌پذیرتر است: شیوه‌ای مناسب برای جمع کردن کلیک‌ها و لایک‌ها.

در یک توییت از چند عکس مختلف استفاده کنید

محققان نشان داده‌اند تعامل کاربران با توییت‌های عکس‌دار ۳۱۳ درصد بیشتر است. اغلب توییت‌ها یک عکس دارند ولی استفاده از چند عکس برای داستان‌سرایی فوق‌العاده است. در این صورت شما می‌توانید به جزئیات بیشتری اشاره کنید.

یک فایل گیف درست کنید

فایل‌های گیف (GIF) به یکی از محتواهای پرطرفدار در توییتر تبدیل شده است. در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۰۰ میلیون گیف در توییتر به اشتراک گذاشته شده است.قضیه محبوبیت را که به کنار بگذاریم، گیف‌ها سرگرم‌کننده‌اند. استارت‌آپ CoSchedule دریافته آن دسته از توییت‌های‌شان که با گیف همراه است، بیش از دیگر پست‌ها لایک می‌گیرد و retweet می‌شود.

از اینفوگرافیک استفاده کنید

اینفوگرافیک‌ها یک فرمت عالی برای داستان‌گویی محسوب می‌شوند. پژوهش های متعدد نشان داده است که نرخ تکمیل (completion rate) در اینفوگرافیک‌ها بیشتر از پست‌های وبلاگی در شبکه های اجتماعی است (۷۳ درصد در مقابل ۶۶ درصد). شما برای امتحان می‌توانید جدیدترین پست وبلاگ‌تان را در قالب اینفوگرافیک ارائه کنید و نتیجه را ببینید. برای ساخت اینفوگرافیک مراجع آنلاین مختلفی وجود دارد که Canva و Venngage از آن جمله است.

بر هشتگ‌های داغ موج‌سواری کنید!

به جای این که بخواهید خودتان یک هشتگ بسازید و با تلاش بسیار آن را سر زبان‌ها بیاندازید (که البته شاید هم موفق نشوید)، بهتر است به سراغ هشتگ‌های روز بروید و از آنها سواری بگیرید. البته هر هشتگ داغی هم مناسب نیست بلکه هشتگ حتماً باید با حال و هوای برند شما همخوانی داشته باشد.

و در پایان…
واضح است که برای داستان‌گویی در شبکه‌های اجتماعی راهکارهای ابتکاری بسیار زیادی می‌توان یافت که ما در این نوشتار فقط به سیزده مورد آنها اشاره کرده‌ایم. امیدوارم شما به این شیوه‌ها بسنده نکنید و خودتان در پی کشف و شناسایی متدهای جدیدی برای نیل به این هدف باشید.

داستان سرایی در شبکه های اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی