کسب و کار اینترنتی : سلام به شما کاربران محترم وب سایت هایبرد بزارید همین اول کار یک تعریف کلی از کسب و کار اینترنتی داشته باشم به مجموعه کارهایی که در فضای اینترنت انجام میشود کسب و کار اینترنتی می گویند. به طور مثال:شما در گذشته برای خرید ساعت به فروشگاه ساعت فروشی می رفتید و ساعت می خریدید اما در حال حاضرشما ساعت را می توانید از اینترنت هم تهیه کنید ،بیشتر از۷۵% از کسب و کارها می توانند تبدیل به کسب وکار اینترنتی شوند.آگر شما کسب وکار دارید اما کسب و کار اینترنتی ندارید و از اینترنت پول در نمی آورید سخت در اشتباهید و از رقیبان خود عقب ماند اید.
راه اندازی کسب و کار اینترنتی بر خلاف تصور عموم کاری بسیار ساده است و می تواند توسط هر فردی انجام شود. با دیدن این ویدیو کاملامتوجه خواهید شد که براحتی می توانید همین امروز کسب و کار اینترنتی خودتان را آغاز کنید.
یکی از راه های کسب درآمد سریع و بدون نیاز به سرمایه گذاری راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی است که اکثر آنها نیز ابتدا از داخل خانه ها آغاز می شود و سپس رشد کرده و تبدیل به شرکت های بزرگ می شوند.
خیلی ها بر این باورند که راه اندازی کسب و کار اینترنتی فقط با سرمایه گذاری زیاد امکان پذیر است و باید برای شروع هزینه های زیادی برای صرف راه اندازی وب سایت و تبلیغات و… شود و یا باید مسلط به برنامه نویسی بود و خود با انجام کارهای فنی پیچیده یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کرد.
- آیا فکر می کنید برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی حتما باید کدنویسی کنید؟
- آیا فکر می کنید نیاز است با شخص متخصص مشورت کنید؟
- آیا شما هم فکر می کنید باید کالاهای زیادی را خریده و انبار کنید؟
- آیا بدون سرمایه گذاری زیاد نیز می شود یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کرد؟
پاسخ خود را در این مقاله به صورت کامل خواهید یافت.
این مقاله رایگان را تا پایان دنبال کنید تا متوجه شوید که چگونه باید کسب و کار اینترنتی خود را :
- ۱۰۰% توسط خودتان
- بدون نیاز به کدنویسی و متخصص
- بدون هزینه های هنگفت!
- بدون نیاز به انبار حتی ۱ محصول!
- بدون نیاز به دفتر کار و در منزل
آغاز کنید .
چرا کسب و کار اینترنتی؟
آیا تا به حال به کسب و کار اینترنتی خود اینگونه نگاه کرده اید که بدون اینکه در محل کارتان باشید و حتی بدون اینکه در حال انجام کاری باشید کسب درآمد کنید؟
آیا تا کنون این احساس را داشته اید که فقط با داشتن یک وب سایت و چند ساعت کار روزانه درآمدی چند برابر حقوق ثابت کارمندی داشته باشید؟
آیا می توانید تصور کنید که زمانی که در حال تفریح و در مسافرت هستید پیامک های واریز پول به حساب آنلاین سایت شما پیوسته برایتان ارسال شود؟
خیلی ها تصور می کنند داشتن کسب و کار اینترنتی کار دشواری است اما باید این موضوع را بدانید: همین الان که شما در حال مطالعه این متن هستید تعداد زیادی از صاحبان کسب و کار اینترنتی در حال تجربه گفته های بالا هستند!
۵ اصل برای ساخت کسب و کار اینترنتی
شما چه پیشگام در راه اندازی یک استارتاپ باشید و یا یک مغازه دار، اگر به فکر فروش کالا یا خدمات خود به صورت آنلاین هستید. بهتر است که این ۵ اصل برای ساخت کسب و کار اینترنتی را مد نظر داشته باشید:
اصل اول: ساخت کسب و کار اینترنتی
ایده یا محصولتان بد است؟
قبل از هر اقدامی شما باید دست به تحقیق بزنید که آیا اصلا بازاری برای محصول و یا ایده شما وجود دارد! یا نه؟ کسی که شما را دوست دارد و می شناسد به شما در مقابل ایده یا محصول وحشتناکتان چه نظری خواهد داد؟! پس منابع نظرسنجی مناسب را انتخاب کنید.
اصل دوم: ساخت کسب و کار اینترنتی
استراتژی تجاری شما چیست؟
این موضوع برای من جای تعجب دارد که برخی استارت آپ ها یا کارآفرینان اینترنتی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود نمیدانند چطور بدون تعیین استراتژی پول گزافی را خرج بازاریابی میکنند.
شما بر چه اساس محصول خودتان را قیمت گذاری کرده اید؟
در کسب و کار اینترنتی رقبایتان در چه حدی هستند؟
چگونه مشتریان جدید را جذب و حفظ می کنید؟
چه چیزی باعث رشد کسب و کار اینترنتی شما می شود؟
لطفا به این پرسش ها (و بسیاری دیگر ) پاسخ دهید. سپس طرح کسب و کار اینترنتی خود را آماده کنید. حالا آماده اید که به بازار حمله کنید. البته اگر شما طرح کسب و کار اینترنتی خود را با زندگی واقعی مقایسه کنید و بخشهایی را به آن افزودید و یا کاستید، آنگاه نتایج مثبت را خواهید دید.
اصل سوم: ساخت کسب و کار اینترنتی
تفاوت شما در چیست؟
هشدار… شما ممکن است تنها فردی نباشید که apple watch را بصورت آنلاین می فروشد. بنابراین چه چیزی باعث تفاوت شما با دیگر خرده فروشان این بازار می شود؟ شما نمی توانید در قیمت گذاری متفاوت باشید زیرا به احتمال زیاد قرارداد هایی زیر حداقل قیمت شما وجود خواهند داشت.
چه چیز دیگری در مورد نشان تجاری. تجربه . خدمات و… ممکن است دیگران را جذب کسب و کار اینترنتی شما می کند و می تواند آنها را وادار کند که از سایت شما خریداری کنند؟
اینترنت مکان بزرگیست، اگر شما نتوانید با منحصر به فرد کردن کسب و کار اینترنتی خود موقعیت مناسبی را بدست بیاورید، قطعا در دریایی از رقبا غرق خواهید شد.
اصل چهارم: ساخت کسب و کار اینترنتی
بودجه شما چقدر است؟
برای من مهم نیست که محصول شما چقدر بزرگ و انقلابی است اگر شما بودجه کافی را جهت عرضه محصولتان نداشته باشید دنیا از محصولتان بی نصیب خواهد ماند. اگر شما یک حداکثر بودجه مشخص کرده اید، برای واقع بینانه کردن باید آن را ۲ برابر کنید، پس همیشه یک طرح جهت افزایش سرمایه در چنته داشته باشید. مشکلات در کمین هستند …
اصل پنجم: ساخت کسب و کار اینترنتی
زندگی شخصی یا کاری؟ مسئله اینست.
راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی ساده تر از شغل های دیگر نیست. من همیشه افراد زیادی را که برای کسب درآمد از اینترنت در کنار شغل اصلی خود، دست به برپایی یک کسب و کار اینترنتی می زنند، تحسین می کنم . قطعا تلاش زیادی می کنند…
برنامهریزی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی یک چیز است. شما باید یک طرح و برنامه برای بازاریابی، خدمات مشتریان، تعطیلات و … تهیه کنید. شما باید پاسخگو مشتریان در مواقعی که حتی برای شما مناسب نیست باشید. شما باید مطمئن شوید برنامه کسب و کاری تهیه کرده اید که در مدیریت زمان شخصی و کاری به شما کمک می کند.
این بدان معنا نیست که هر کس این موارد را رعایت کند حتما در کسب و کار اینترنتی خود موفق می شود این اصول برای شروع کسب و کار اینترنتی لازم هستند. اما برای موفقیت کافی نیستند با این حال نا امید نشوید و از همین امروز طرح و برنامه کسب و کار اینترنتی خود را بریزید و واقع بین باشید.
من تخصصی ندارم ! چگونه کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنم ؟
در ویدیوی زیر به این سوال پاسخ داده ام :
اگر حوصله ندارید به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی نباشید!
خیلی از دوستان هستند که به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی اند و قصد دارند کسب درآمد اینترنتی داشته باشند ولی دقیقا نمی دانند هدفشان چه هست! نمی دانند دقیقا باید از کجا شروع کنند! نمی دانند چه کارهایی باید انجام دهند تا یک کسب و کار اینترنتی برای خود راه اندازی کنند. به خاطر همین هم به دنبال روش های زود بازده هستند. فکر می کنند کسب درآمد از اینترنت به سادگی و با خواندن یک کتاب امکان پذیر است. این دوستان اصلا حاضر نیستند به خود زحمت دهند و کمی جست و جو و بررسی کنند.
در این قسمت از این مقاله قصد دارم در مورد این افراد صحبت کنم. در مورد افرادی که حتی حوصله ندارند یک کتاب را بخوانند چه برسد به اینکه تلاش کنند تا یک کسب و کار را در اینترنت راه اندازی کنند. همراه من باشید.
کسب و کار اینترنتی را چگونه آغاز کنم؟
روزانه خیلی از دوستان از طریق چت آنلاین و سیستم های پشتیبانی از من سوالات کلیشه ای و کلی در مورد راه اندازی کسب و کار اینترنتی می پرسند. سوالاتی مثل : کسب و کار اینترنتی رو چه طوری راه اندازی کنم؟ چه طور می تونم سریع از اینترنت درآمد داشته باشم؟ چه کار کنم تا از اینترنت پول در بیارم؟ یه ایده خوب بگو تا از اینترنت کسب درآمد کنم! و سوالات کلی و بدون فکر شده ای که به این صورت است.
جوابی هم که اکثرا من به این دوستان می دهم این است که مطالعه تون رو بیشتر کنید و از همین مقالاتی که در وب سایت هایبرد قرار گرفته شده استفاده کنید. متاسفانه هیچ کدام از این دوستان حاظر نیستند حتی ۱۰ دقیقه وقت خود را بگذارند و فقط یک مقاله را مطالعه کنند.
باور کنید مقالاتی که در مورد کسب و کار اینترنتی در وب سایت هایبرد منتشر شده است مثل زنجیر به هم وصل شده اند و اکثرا مرتبط و مکمل همدیگر هستند. مطمئن باشید هر کسی با خواندن این مقالات کلی چیز در مورد اینکه چه طور یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کند می فهمد.
متاسفانه خیلی از دوستان از اینکه محتوای رایگانی در وب سایتی می بینند زود از آن می گذرند و فکر می کنند چون رایگان است پس به خاطر همین هم ارزشی ندارد. پیش خود می گویند حتما ارزش چندانی ندارد که اینجا رایگان گذاشته شده است. اکثر ما چنین طرز تفکری داریم! حالا اگر مبلغ زیادی را برای خرید یک آموزش پرداخت کنیم با اینکه محتوای خوبی هم نداشته باشد فقط به خاطر اینکه پول زیادی برای آن پرداخت کرده ایم تا آخر آن را دنبال می کنیم.
ولی در صورتی که اینطور نیست! البته شکی در آن نیست که در وب فارسی محتوای خوب و ارزشمند کم پیدا می شود ولی افرادی هستند که محتوای مفید و کاربردی را به صورت رایگان در اختیار همه قرار می دهند.
اگر حوصله ندارید به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی نباشید!
واقعا اگر حوصله مطالعه و تحقیق و بررسی را ندارید پیشنهاد من این است که به فکر راه اندازی کسب و کار اینترنتی نباشید. چون هرگز نمی توانید در آن موفق شوید. برای شروع هر کسب و کاری نیاز به بررسی و تحلیل بازار کار است. همینطوری نمی توان دست به کاری زد که هدفی در آن نیست!
درست است که می گویند با کسب و کار اینترنتی می توان به درآمد های میلیونی و میلیاردی هم رسید اما باور کنید شما نمی توانید. اکثر کسب و کارهایی که در ایران پولساز شدند شبانه روز کار و تلاش کردند تا به اینجا رسیدند. کسانی که حوصله ندارند کمی تحقیق کنند درباره کاری که قرار است انجام دهند هرگز نمی توانند در هیچ کاری موفق شوند.
با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمی شود! اگر شنیده اید با کسب و کار اینترنتی می توان درآمد رویایی داشت فکر نکنید به همین سادگی است. باید خودتان دست به کار شوید. باید خودتان بروید دنبالش ببینید چگونه می توانید یک کار اینترنتی خوب داشته باشید.
کسب و کار اینترنتی را از کجا شروع کنیم؟
تنها کمک من به افرادی که قصد کسب درآمد از اینترنت را دارند و همیشه دنبال روش های زود بازده و بی هدف هستند این است مراحل زیر را برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود انجام دهند.
۱٫مطالعه کنید
اولین پیشنهاد من برای کسانی که قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی را دارند این است که مطالعه خود را زیاد کنند. بهترین کار این است که مقالاتی که در مورد کسب و کار و بازاریابی اینترنتی در سایت های مربوط است را مطالعه کنید. اطلاعات رایگان و ارزشمندی در همین مقالات نهفته است که اصلا نیازی نیست برای خواندن آن ها پولی بپردازید. فقط باید وقت بگذارید و مطالعه کنید. مطمئن باشید نقشه راه در همین مقالاتی که کمتر کسی به آن ها توجه می کند نهفته است.
۲٫ببینید، بررسی کنید و یادداشت کنید
مورد بعدی که خیلی مهم است بررسی سایت های پولساز ایرانی است. البته حتما نمی گویم که سایت های پولساز و معروف ایرانی را بررسی کنید. می توانید سایت هایی که در حوزه کاری که قصد دارید در آن فعالیت کنید را بررسی کنید. با نگاه کردن به این سایت ها باور کنید خیلی چیزها متوجه می شوید.
از چگونگی تولید محتوا تا راه های اعتماد سازی و جذب مشتریانشان را می توانید از همین بررسی های موردی پیدا کنید. نکته خیلی مهم این است که همه بررسی های خود را در برگه ای یادداشت کنید. همه این بررسی های انجام شده می تواند به شما کمک بسیاری در موفقیت کسب و کارتان کند.
۳٫ایده مناسب
ایده یا حوزه کاری خود را مشخص کنید. منظور از ایده، ایده ای نیست که ناب و کسی تا الان از آن استفاده نکرده باشد. بلکه موضوع و حوزه کاری است که قصد دارید کسب و کارتان در مورد آن باشد. خیلی از سایت های پولساز ایرانی از ایده های کپی شده استفاده کردند. پس هرگز فکر نکنید ایده خیلی چیز مهمی است.
انتخاب حوزه کاری مناسب بیشتر بستگی به علاقه خودتان دارد. البته با کمی جست و جو در گوگل و شبکه های اجتماعی می توانید حوزه های کاری مناسب و پر طرفدار را شناسایی کنید. مهم این است که حوزه کاری که انتخاب می کنید طرفدار زیادی داشته باشد و در آینده هم پیشرفت کند.
۴٫طراحی سایت
در مورد طراحی سایت بدون کد نویسی با وردپرس خیلی زیاد در سایت های وردپرسی آموزش داده شده است. همین الان با یک سرچ کوچک ببینید چه طور می توانید سایت خود را با کمترین هزینه با وردپرس راه اندازی کنید. باور کنید کار بسیار ساده ای است فقط باید آموزش های مربوط به آن را مطالعه کنید.
۵٫در مورد پیشرفت در کسب و کار اینترنتی مطالعه کنید
راه اندازی کسب و کار اینترنتی به طراحی و راه اندازی یک وب سایت اینترنتی ختم نمی شود. خیلی از دوستان فکر می کنند یک سایت اینترنتی داشته باشند به راحتی می توانند از اینترنت کسب درآمد داشته باشند. واقعا اینطور نیست! به عنوان مثال اگر قصد دارید محصولات یا خدماتی را بفروشید باید بدانید چه طور می توانید مشتریان خود را متقاعد کنید تا محصولاتتان را به آن ها بفروشید.
پس بهترین راه این است که انواع روش های بازاریابی اینترنتی را یاد بگیرید. در مورد تکنیک های فروش در وب و بازاریابی اینترنتی تحقیق و مطالعه کنید. با توجه به نوع کسب و کار و میزان سرمایه خود بهترین روش بازاریابی اینترنتی را برای خود پیدا کنید. در مورد اینکه چه طور می توانید ترافیک هدفمندی را به وب سایت خود جذب کنید مطالعه کنید. پیشنهاد می کنم برای دریافت ترافیک هدفمند بیشتر در مورد سئو سایت مطالعه کنید.
در نتیجه :
اصل مطلب این است که اگر واقعا حوصله یا وقت کافی ندارید و فکر می کنید علاقه ای به این کار ندارید و همش دنبال یک شبه پولدار شدن از طریق اینترنت هستید به سمت کسب و کار اینترنتی هیچ وقت نروید. در این مقاله سعی کردم به افرادی که بدون هیچ زحمتی می خواهند بهترین کار با درآمد بالا را داشته باشند بگویم که دقیقا باید از کجا شروع کنند.
امیدارم متوجه شده باشید که برای شروع کسب و کار اینترنتی تنها کاری که باید انجام دهید مطالعه و تحقیق است. توسط همین تحقیق و بررسی ها می توانید اطلاعات بسیار زیاد و همچنین ارزشمندی را در مورد کسب و کاری که قصد راه اندازی آن را دارید بدست بیاورید. امیدوارم از این مقاله هم استفاده کافی را برده باشید.
چرا داشتن سایت در کسب و کار اینترنتی مهم است؟
در این قسمت می خوام قصد دارم در مورد اهمیت داشتن وب سایت در کسب و کار اینترنتی و اینکه چرا نمی شود به شبکه های اجتماعی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی تکیه کرد صحبت کنم. همچنین در مورد اینکه چه طور هر کسی با توجه به هر میزان سرمایه می تواند یک وب سایت اینترنتی داشته باشد هم صحبت خواهم کرد.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که نمی دانید داشتن یک وب سایت چقدر مهم است و هم اکنون در شبکه های اجتماعی و یا سایر روش ها مشغول به کسب درآمد هستید این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده است.
همانطور که در بالا اشاره کردم هر کسب و کار آنلاینی باید یک سایت اینترنتی نیز داشته باشد. دلایل زیادی وجود دارد که داشتن یک وب سایت را در کسب و کارهای آنلاین الزامی می کند. در ادامه به هر کدام از آن ها اشاره خواهم کرد.
۱٫بهترین ابزار برای کسب و کار اینترنتی
یکی از بهترین ابزارهایی که شما در کسب و کار اینترنتی به آن احتیاج دارید یک وب سایت است. از طریق سایت می توانید به راحتی با کاربران و مشتریانتان در تعامل باشید. به راحتی می توانید روی آن ها عملیات بازاریابی را انجام دهید و آن ها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید.
۲٫امکانات بی نظیر
امکاناتی که سایت تان به شما می دهد، شما را قادر می سازد تا هرچه راحت تر کسب درآمد اینترنتی را تجربه کنید. با داشتن یک سایت می توانید همه چیز را اتوماتیک کنید. از عضویت در سایت گرفته تا فرایند خرید از سایت. همه چیز طبق میل شما انجام می شود.
۳٫دسترسی همیشگی به کاربران
شما از طریق سایت تان هر زمانی که دوست داشته باشید می توانید با کاربرانتان در ارتباط باشید. هر زمانی که بخواهید می توانید آن ها را به دیدن از سایت و محصولاتتان دعوت کنید. از طریق ارسال ایمیل به آن ها می توانید پیشنهاد های ویژه خود را ارائه دهید و فروش های چند ده میلیونی را طی بازه زمانی کوتاهی ایجاد کنید.
۴٫برند سازی
اکثر برندهایی که می بینید موفق اند دارای سایت هستند. میشه گفت بدون سایت برندسازی امکان پذیر نیست و اصلا فایده ای هم ندارد. شما از طریق سایت تان می توانید برندسازی خود را انجام دهید. هر چیزی که در سایت شما منتشر می شود و یا هر خدمت یا محصولی که ارائه می کنید باعث ارتقاء برندتان می شود.
۵٫سرمایه گذاری در دراز مدت
در واقع می توان گفت سرمایه هر کسب و کار اینترنتی سایت اش است. هر چه از عمر سایت شما بگذرد قدرت و اهمیتش بالا می رود. مسلما هر چه بگذرد تعداد کاربرانتان بیشتر می شود و این به سود شما است.
از طرفی هر چه روی سایت خود کار کنید به نفع شماست. هم از لحاظ قدمت در حوزه کاریتان و هم از لحاظ جایگاه در گوگل! فراموش نکنید که گوگل همیشه سر جایش باقی می ماند و این دقیقا یک سرمایه گذاری برای شما محسوب می شود.
۶٫گوگل و موتورهای جست و جو
زمانی که شما سایت خود را برای گوگل و دیگر موتورهای جست و جو بهینه کنید می توانید کاربران و مشتریان هدفمند تری را بدست بیاورید. جنگ امروز کسب و کارهای اینترنتی بر سر همین است. هر کسب و کاری می کوشد تا بهترین جایگاه را در گوگل از آن خود کند. هیچ منبعی بهتر از گوگل نمی تواند برای شما افرادی را به سایت تان هدایت کند که واقعا به دنبال کسب و کار شما هستند.
این در صورتی است که هیچگاه بدون داشتن سایت نمی توانید از گوگل بهرمند شوید. اگر کانال تلگرامی داشته باشید یا پیج اینستاگرامی هرگز نباید به گوگل فکر کنید. به اینکه روی آن سرمایه گذاری کنید و از طریق آن مخاطبانتان را به کسب و کارتان هدایت کنید.
چرا راه اندازی کسب و کار اینترنتی در شبکه های اجتماعی ریسک بالایی دارد؟
به نظر من راه اندازی کسب و کار اینترنتی در شبکه های اجتماعی مثل ساختن خانه روی آب است. چون هیچگاه نمی توان به شبکه های اجتماعی اعتماد کرد! همانطور که در جریان هستید چند سال پیش فیسبوک بود و الان هم اینستاگرام! معلوم نیست شبکه اجتماعی بعدی که در کشور ما محبوب می شود کدام است.
از طرفی هر لحظه ممکن است با فیلتر شدن شبکه های اجتماعی محبوب در کشورمان رو به رو شویم. همانطور که بارها این اتفاق در کشور ما افتاده است.
با این وجود ریسک بالایی برای کسانی است که بر روی شبکه های اجتماعی کسب و کار خود را راه اندازی می کنند.
درک این مسئله خیلی ساده است. فرض کنید شما وقت زیادی برای افزایش دنبال کنندگان خود در شبکه های اجتماعی گذاشته باشید که در واقع این دنبال کنندگان جزئی از کاربران و مشتریان شما بوده اند.
خب بعد از اینکه شبکه اجتماعی محبوبی که شما در آن فعالیت می کنید به هر دلیلی دیگر طرفدار نداشته باشد تکلیف شما چه هست؟ این همه زحمتی که کشیده اید یک شبه از بین می رود. دیگر به مشتریان و کاربرانی که جزء دنبال کنندگان شما بوده اند دسترسی نخواهید داشت. یا ممکن است دنبال کنندگان شما که به هر طریقی عاملی بودند برای کسب درآمد شما الان دیگر وجود ندارند.
این در صورتی است که اگر سایت داشته باشید هیچ وقت مشتریان و کاربران کسب و کار خود را از دست نخواهید داد! کاربران شما همیشه در دسترس شما هستند. به راحتی هر وقتی که اراده کنید می توانید با آن ها در ارتباط باشید و به آن ها پیشنهاد خرید محصولات و خدماتتان را بدهید.
از شبکه های اجتماعی فقط می توان به عنوان ابزاری برای بازاریابی اینترنتی استفاده کرد.
چرا حتما خودمان باید سایت داشته باشیم؟
دوستان زیادی کسب و کارهایی دارند که صاحب اصلی این کسب و کارها خودشان نیستند. در واقع خیلی از دوستان وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی دارند که به واسطه همکاری در فروش محصولات، راه اندازی شده اند. اکثر آنها زیر مجموعه سایت یا فروشگاه اصلی هستند یا اینکه به صورت پارک دامنه با دامنه ای مجزا راه اندازی شده اند.
شاید در نگاه اول پیش خود بگویید این هم کار خوبی است! بدون هیچ هزینه ای دارای یک فروشگاه اینترنتی شده ایم. ولی در صورتی که اینطور نیست! سایت یا فروشگاهی که در اختیار شما است به درد شما نمی خورد!
اول اینکه شما هیچ وقت نمی توانید سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را ارتقا دهید. هیچ وقت نمی توانید محصولات جدید در آن قرار دهید. اگر بخواهید محصول یا مطلب جدیدی در آن قرار دهید این کار امکان پذیر نیست! و در کل صاحب اصلی سایت شما نیستید!
از نظر سئو سایت هم اصلا نمیشه روش کار کرد. چون پارک دامنه است و متصل به دامین اصلی سایت است. در واقع یک سایتی شما دارید که کپی آن قبلا توسط شخص دیگری راه اندازی شده است. البته یک کپی از سایت شما با تمام محصولات و محتوایش در اختیار افراد زیادی است که دارند همکاری در فروش انجام می دهند.
البته من هیچ وقت با همکاری در فروش مخالف نبوده ام و طرز صحیح انجام این کار را در هایبرد توضیح داده ام. ولی در کل منظورم این است که تا زمانی که مالک اصلی سایت، شما نباشید کار کردن روی آن هیچ فایده ای برای شما ندارد.
همچنین دوستانی هم هستند که از طریق راه اندازی وبلاگ در سرویس های وبلاگدهی قصد کسب درآمد از اینترنت را دارند که به هیچ وجه توصیه نمی شود برای دراز مدت از وبلاگ استفاده کنند.
البته خیلی از دوستان از من سوال می پرسند که برای شروع خوبه که از وبلاگ استفاده کنیم؟ در جواب این دوستان باید بگویم خیر به هیچ وجه! بهتر است از همان اول کارتان را با راه اندازی یک سایت، قوی شروع کنید.
برای راه اندازی و طراحی سایت چقدر باید هزینه کنیم؟
دغدغه بسیاری از دوستانی که قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی را دارند هزینه ای است که باید بابت طراحی و راه اندازی سایت خود پرداخت کنند. اصلا در بسیاری از مواقع به خاطر هزینه های سنگین طراحی سایت افراد زیادی از راه اندازی کسب و کار اینترنتی دست بر می دارند!
شرکت های زیادی در زمینه طراحی سایت فعالیت می کنند که هزینه های سنگینی را بابت خدمات شان دریافت می کنند. البته خیلی از دوستان فکر می کنند حتما باید برای شروع از شرکت های طراحی سایت برای طراحی سایت شان کمک بگیرند. ولی در صورتی که واقعا این طور نیست! شما خودتان می توانید با کمترین هزینه سایتی که دقیقا مد نظرتان است را طراحی کنید.
اصلا نیاز نیست چند میلیون پول بی زبان را خرج راه اندازی و طراحی سایت خود کنید. به لطف سیستم های مدیریت محتوا می توانید با کمترین هزینه خودتان دست به کار شوید و سایت تان را راه اندازی کنید. در ادامه بیشتر در موردش صحبت می کنم.
پیشنهاد ویژه هایبرد : مغازه آنلاینتان را بسازید
آیا هر کسی می تواند یک سایت داشته باشد؟
زمانی که به خیلی از دوستانی که کسب و کارهایی را در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند پیشنهاد راه اندازی یک وب سایت را می دهم با مخالفت آن ها رو به رو می شوم. اکثرشان می گویند وقت نداریم به سایت برسیم یا اینکه اصلا حوصله طراحی سایت را نداریم!
من هم به اکثر این دوستان پیشنهاد می کنم از سیستم های مدیریت محتوا استفاده کنند. سیستم های مدیریت محتوا کار را برای ما آسان کرده اند. وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در کل دنیا است که سایت های بزرگی از این سیستم مدیریت محتوای رایگان دارند استفاده می کنند.
توسط وردپرس هر کسی که از برنامه نویسی و طراحی سایت سر رشته ای ندارد هم می تواند سایت خود را به میل شخصی خود راه اندازی کند. وردپرس کار را برای ما آسان کرده است. با وردپرس و افزونه هایی که ارائه کرده است هر چیزی که در تصورتان از یک سایت بی نظیر است را می توانید در سایت خود پیاده سازی کنید.
با وردپرس می توانید همه چیز را در کنار هم داشته باشید. هم سایت مجزا، هم وبلاگ و هم فروشگاه اینترنتی.
یکی از بهترین مزیت های وردپرس این است که منبع باز است و برنامه نویسان زیادی در روز در حال توسعه آن هستند. روز به روز نسخه های جدید از افزونه هایی که واقعا به درد کسب و کارهای اینترنتی می خورد ارائه می شود.
وردپرس افزونه هایی دارد که مختص عملیات بازاریابی و حتی به جرات می توانم بگویم بعضی از افزونه هایی که ارائه شده است مستقیما باعث افزایش تعداد کاربران و افزایش فروش سایت نیز می شوند.
در نتیجه :
اگر واقعا می خواهید با کسب و کار اینترنتی برای آینده خود سرمایه گذاری کنید و کسب و کاری همیشگی برای خود داشته باشید حتما باید به فکر راه اندازی یک سایت باشید. همانطور که متوجه شدید شبکه های اجتماعی درست است که در حال حاظر دارای مخاطبان زیادی هستند ولی باور کنید پتانسیل این را ندارند که شما را برای همیشه در کسب و کارتان موفق کنند.
پیشنهاد من این است که اگر سایتی ندارید و در حال حاضر در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنید، یا همانطور که اشاره کردم در سیستم های همکاری در فروش کسب درآمد می کنید همین حالا به کمک وردپرس برای خود سایتی راه اندازی کنید. هر کسب و کاری که دارید را به سایت تان منتقل کنید. با این کار پایه های کسب و کارتان را مستحکم می کنید و خیالتان برای همیشه راحت است.
برای رسیدن به رقباتون در کسب و کار اینترنتی لطفا صبور باشید
همه ما رقبای زیادی در کسب و کار اینترنتی مان داریم. همه ما هم دوست داریم خیلی زود از آن ها جلو بزنیم. هم در نتایج جست و جوی گوگل و هم در جذب ترافیک و مشتری. ولی نکته مهم اینجاست که خیلی از ما عجول هستیم و نسنجیده در مورد رقبامون نظر می دهیم. در این قسمت قصد دارم نگاهی به رقبا و اعتباری که آنها دارند داشته باشم و در مورد اینکه چرا آن ها انقدر موفق هستند و چرا ما به آن ها نمی رسیم و اینکه کی قرار است به آن ها برسیم صحبت کنم. پس از شما می خواهم در این تا انتها همراه من باشید.
چرا ما اینقدر از رقبای خود عقب هستیم؟
اول از همه بهتر است به رقیبامون به درستی نگاه کنیم. اول ببینیم از کی کارشان را شروع کرده اند؟ تعداد محتوایی که در سایتشان گذاشته اند چقدر است؟ صفحات ایندکس شده آن ها در گوگل چقدر است؟ در چه سایت هایی از آن ها صحبت می شود؟ محبوبیت در شبکه اجتماعی آن ها چقدر است؟ تمام این موارد را باید بررسی کنیم. با بررسی تمام این موارد می توانیم جواب سوالمان را بگیریم!
سایت هایی هستند که از هفت هشت سال پیش کارشان را شروع کرده اند. با کلی تلاش و زحمت و شاید هزینه کارشان را پیش برده اند. از پشت صحنه خیلی از سایت ها خبر نداریم! خیلی از سایت ها کلی نیرو استخدام کردند که فقط برایشان محتوا تولید کنند. مثل سایت زومیت و دیجیاتو! کلی هزینه تولید و توزیع محتوا می دهند. هزینه های سنگینی را برای تبلیغات و دیگر موارد می پردازند. البته منظورم بعضی از رقبا در بعضی از حوزه های کاری است.
با این حال باز هم دوستانی هستند که می گویند چرا ما به رقبامون نمی رسیم یا اینکه کی قرار است به این سایت ها برسیم. اصلا می رسیم؟ شاید اصلا قرار نباشه برسیم پس چرا داریم باهاشون رقابت می کنیم؟ در این مورد در ادامه بیشتر توضیح می دهم.
رقبای ما چگونه این اعتبار را کسب کرده اند؟
عوامل زیادی در رابطه با کسب اعتبار در اینترنت هم از نظر گوگل و هم از نظر مردم وجود دارد. البته اعتباری که ازش صحبت می شود بهتر است نزد گوگل باشد. چون با کسب اعتبار نزد گوگل کار تمام است. البته از این هم نگذریم که کسب اعتبار در اینترنت به واسطه خیلی از فعالیت های ما صورت می گیرد. یکی از راه های دریافت اعتبار این است که در سایت های دیگر از ما صحبت شود. سایت هایی که از نظر گوگل معتبر هستند! منظور همان قضیه بک لینک های با کیفیت است.
هر چیزی که ما نیاز داریم تا نزد گوگل اعتبار کسب کنیم به قدرت سایت یا دامین آتوریتی ختم می شود. که قدرت سایت هم رابطه مستقیم با سئوی سایت دارد.
این همان چیزی است که باعث شده هر عبارتی که مربوط به حوزه کاری خودمان است را در گوگل سرچ می کنیم رقبایمان را می بینیم. خیلی از سایت ها را می بینیم هر عبارت و کلمه ای که سرچ می کنیم در صفحه اول گوگل هستند. واقعا دلیل این چیست؟ دلیل اصلی به اعتبار سایت مربوط می شود.
آیا رقبای شما این اعتبار را یک شبه بدست آورند؟ یک ماهه یا یک ساله؟ باید بدانید که شاید چندین سال طول بکشد تا اعتبار لازم را در بین رقبای خود بدست آورید. با افرادی که می گویند با کسب و کار اینترنتی امکان درآمد زائی در کوتاه ترین زمان ممکن امکان پذیر است هیچ وقت موافق نبوده ام.
با دیدن رقبای خود هرگز نا امید نشوید
خیلی از دوستان هم با دیدن رقباشون نا امید می شوند و دست از کار بر می دارند. درست است که رقبای شما خیلی قوی و با اعتبار هستند ولی این دلیل بر این نمی شود که دست از کار بردارید و فکر کنید رقابت با آن ها غیر ممکن است.
پیشنهاد من این است که فعلا به رقبای خود کاری نداشته باشید و فقط در کار خود تلاش کنید. البته این به این معنی نیست که بررسی رقباتون رو متوقف کنید! بلکه همیشه حواستان باید به آن ها باشد. در بسیاری از این بررسی ها می توانید چیزهایی زیادی از آن ها یاد بگیرید و در بسیاری از مواقع رقبای شما می توانند موفقیت شما را رقم بزنند.
پیشنهاد می کنم مقاله چرا آنالیز رقبا در کسب و کار های اینترنتی مهم است؟ را بخوانید.
زمانی که من وب سایت هایبرد را راه اندازی کردم رقبای من هر کدام کمتر ۳ سال سابقه نداشتند و همه آن ها در این مدت از اعتبار خوبی بر خوردار شده بودند. ولی من توانستم به اکثر آن ها برسم. همین حالا وب سایت هایبرد در بسیاری از کلمات و عبارات کلیدی مربوط به حوزه کاری خود صفحه اول است. البته این فقط به معنی موفقیت نیست! بلکه موارد دیگری مثل جذب مشتری و وفادار سازی آن ها نیز شرط است.
ما چگونه می توانیم به رقبای خود برسیم؟
بهترین کاری که از ما بر می آید این است که صبور باشیم. اما این به منزله این نیست که دست روی دست بگذاریم و فقط صبر کنیم. بلکه باید تلاش کنیم تا اعتبار لازم را کسب کنیم. همانطور که گفتم خیلی از موارد در کسب اعتبار موثر است. مثلا محبوبیت در وب و در شبکه های اجتماعی.
برای شروع باید سایت خود را برای گوگل بهینه کنید. منظور همان سئو است. همه چیز در سئو نهفته است. تمام فاکتورها برای اینکه شما اعتبار و محبوبیت بالایی کسب کنید به سئو ختم می شود.
زمانی که شما بک لینک های با کیفیت محتوایی خوب برای سایت خود بسازید، زمانی که در شبکه های اجتماعی به خوبی فعالیت کنید، زمانی که محتوای با کیفیت و ارزشمند تولید کنید، زمانی که تقویم محتوایی داشته باشید و برای انتشار محتوای خود زمان بندی داشته باشید و خیلی از موارد دیگر که به سئو ختم می شود را رعایت کنید می توانید روز به روز قدرت سایت خود را بالا ببرید. و این یعنی کسب اعتبار نزد گوگل.
پیشنهاد می کنم مقاله چرا کسب و کار اینترنتی شما رشد نمی کند؟ را حتما بخوانید.
زمانی که نزد گوگل اعتبار کسب کنید رفته رفته ترافیک هدفمند یعنی همان افرادی که دنبال کسب و کار شما هستند وارد سایت شما می شوند. این دقیقا همان برند سازی و اعتماد سازی برای کاربران است. در این صورت است که شما تازه وارد رقابت اصلی بین رقباتون می شوید.
فکر می کنم تا الان متوجه شده باشید که رقباتون چه طور به این جایگاه رسیده اند. چه طور در هر شرایطی اول هستند. چه کار کرده اند که همه قبولشان دارند!
اگر به رقبای خود نرسیم تکلیف چیست؟
رسیدن به سایتی مثل دیجی کالا شوخی نیست! همه ما می دانیم دیجی کالا بهترین فروشگاه اینترنتی ایران است! ولی قرار نیست که شما حتما به سر سخت ترین رقیب خود برسید. شما می توانید کاربران خود را داشته باشید و رقیب شما نیز کاربران خودش را دارد. تخفیفان و نت برگ دو سایت معروف و بزرگ هستند. اما با این حال هر کدام کاربران خودشان را دارند. البته خیلی ها در هر دو عضو هستند ولی هر کدام آفر بهتری بدهند انتخاب می شوند. هر کس بهتر بود بیشتر انتخاب می شود. این قانون کسب و کار است.
شما نیز باید مزیت رقابتی داشته باشید. باید نقص های رقبای خود را شناسایی کنید و آن ها را در خود تقویت کنید. مطمئن باشید با این کار کاربران بیشتری به سمت شما می آیند. خیلی به فکر گرفتن رقبای قدرتمند خود نباشید و کار خود را کنید.
جمع بندی و سخن آخر
اگر کسب و کار اینترنتی خود را تازه آغاز کردید هرگز نا امید نشوید. مطمئن باشید شما نیز می توانید به رقبای خود برسید به شرط اینکه سعی و تلاش کنید و از همه مهم تر دندان رو جگر بگذارید و صبر داشته باشید. عقلانی نیست که به رقبایی که چندین سال پیش تر از شما کارشان را آغاز کرده اند به سرعت برسید. پس به همین خاطر باید تلاش کنید و صبور باشید. امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.